Известие

Collapse
No announcement yet.

моля за помощ за гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
    Ползвам тази тема за гуми да споделя: Днес си взех две нови летни гуми Нексен Н8000 205/55/16 94W ...Та въпроса ми е бива ли ги тези гуми горе-долу?
    Стават, не се коси! Относно това къде трябва да са по-добрите гуми, ами зависи какво ще търсиш:
    -проходимост, тръгване и спиране - по-хубавите гуми отпред.
    - стабилна задница в завой - по-хубавите отзад. Отделен въпрос е с по-изтърканите отпред като изправиш завоя, какъв е келепира от стабилната задница ..
    Аз на 166-цата и на 9-ката съм отзад с летни гуми, нямам проблеми, но се съобразявам. Иначе на лед тръгва задницата докато мигнеш. Ако ги сложа отпред ясно е, че на първото баирче ще си остана долу, както и спирането направо го забравяш. Най-добре е с 4 зимни, но в Бургас дори 2 не мога да вкарам в употреба.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
      Разбира се. Никой не казва да караш с две зимни и две летни гуми, което си е вече наистина опасно. Става въпрос за нови зимни гуми от пред, а отзад такива на 2-3 години. Не говорим за някои свършили джапанки.

Не знам какво е обсъждано, но аз изхождам от собствения си опит. Алфа 166 е зверски недозавиващ автомобил, който тежи тон и половина и дърпа, спира и завива единствено с предните колела. С лоши гуми отпред недозавиването се влошава и при всеки по-остър завой си върви направо, не желае да спира без да активира АБС който увеличава сериозно спирачния път и превърта гуми при всяко по-рязко потегляне или по-хлъзгава настилка. В такъв случай слагането на по-добрите гуми отзад не виждам с какво точно помага при поведението на колата. Не знам с какви дървета трябва да си, за да успееш да изпуснеш задницата. 4 добри гуми са най-добрия вариант, но аз предпочитам да купувам през две години и да слагам остарелия комплект отзад.
      Болен мозък си,а не болен алфист.Как може като не разбираш,да даваш съвети.Не знам с какво се занимаваш,но ако поне някъде си експерт,давай мнения там,защото така убедително го даваш,че ако някои те послуша може и да не излезе от някое кръгово.

---------- Post added at 18:54 ---------- Previous post was at 18:50 ----------

Относно втората употреба-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има над 4мм грайфер,после гледаите дот и др.[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 19:03 ---------- Previous post was at 18:54 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      Стават, не се коси! Относно това къде трябва да са по-добрите гуми, ами зависи какво ще търсиш:
      -проходимост, тръгване и спиране - по-хубавите гуми отпред.
      - стабилна задница в завой - по-хубавите отзад. Отделен въпрос е с по-изтърканите отпред като изправиш завоя, какъв е келепира от стабилната задница ..
      Аз на 166-цата и на 9-ката съм отзад с летни гуми, нямам проблеми, но се съобразявам. Иначе на лед тръгва задницата докато мигнеш. Ако ги сложа отпред ясно е, че на първото баирче ще си остана долу, както и спирането направо го забравяш. Най-добре е с 4 зимни, но в Бургас дори 2 не мога да вкарам в употреба.
      Ице,ако видя вчера до нас(след моста)се бяха наблъскали 10 тина коли виновната беше с две летни отзад,решил на спускане от моста да обере спирачката и...и се наложи да мина през комлука.Итова ако не означава нещо здраве да е.Предпочитам да си остана долу преди баира,но да не катастрофирам.Питайте някой който живее на запад или където и да е без БГ,ако си купи само две гуми къде ще му ги сложат.
      Last edited by митко; d.m.y г., 21:17.
      ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark

Comment

Първоначално публикувано от митко Покажи съобщение
        Болен мозък си,а не болен алфист.Как може като не разбираш,да даваш съвети.Не знам с какво се занимаваш,но ако поне някъде си експерт,давай мнения там,защото така убедително го даваш,че ако някои те послуша може и да не излезе от някое кръгово.
        Много внимавай какви определения даваш, а особено внимавай и на кой ги даваш. Аз поне се аргументирах защо смятам така, за разлика от теб, който дойде и опръска темата с лайна. Мен няма какво да ме мислиш как взимам кръговите, гледай повече себе си.

Comment

Working...
        X